Videospeler inladen...

Werken aan de Brusselse Ring gaan symbolisch van start

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft in Vilvoorde het startschot gegeven voor grote werken aan de Brusselse Ring. Die wordt de komende jaren grondig aangepakt, om het fileprobleem te helpen oplossen.

Weyts zette met een graafmachine de werken voor de aanleg van aan een fietspad langs de Albert I-laan in Vilvoorde in gang, in aanwezigheid van burgemeester Hans Bonte (SP.A). Het werd een symbolisch startschot voor de aanpassing van de Ring, de werken zelf starten pas in 2021.

In eerste instantie zullen dit jaar nog werken starten aan nieuwe fietsinfrastructuur in de omgeving van de Ring en een trambus van het UZ Jette naar Brussels Airport.

De grootschalige wegenwerken aan de Ring staan gepland voor 2020-2021. De Ring wordt op sommige plekken breder zodat tussen Groot-Bijgaarden en Strombeek en tussen Machelen en Sint-Stevens-Woluwe doorgaand en lokaal verkeer gescheiden kan worden. Op het viaduct van Vilvoorde wordt de pechstrook wellicht een vierde rijstrook.

Momenteel worden de resultaten van een inspraakronde bij burgers, gemeenten en allerhande instanties verwerkt in een nieuwe nota. In april of mei 2019 zou het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan (GRUP) dan ingediend worden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen