Videospeler inladen...

Grote publiek kan twee dagen lang afscheid nemen van soullegende Aretha Franklin

Soulzangeres en -legende Aretha Franklin wordt op vrijdag 31 augustus naar haar laatste rustplaats gebracht. Ze wordt bijgezet in het familiegraf op een begraafplaats in de Amerikaanse stad Detroit. Voorafgaand aan de uitvaart heeft het grote publiek twee dagen de kans om afscheid te nemen van haar.  

Aretha Franklin (76) stierf afgelopen donderdag thuis omringd door vrienden en familie. Ze was al een hele tijd ernstig ziek. Franklin was ontzettend populair bij jong en oud.

Het grote publiek krijgt daarom ook de kans om rustig afscheid te nemen van haar. Er worden duizenden fans verwacht. Zij kunnen op dinsdag 28 en woensdag 29 augustus langs haar kist lopen in het Charles H. Wright Museum of African American History in Detroit.

Franklin wordt bij haar vader bijgezet

Voordat Franklin op vrijdag wordt bijgezet is er 's ochtends nog een besloten afscheidsbijeenkomst in de Greater Grace Temple. Verdere details zijn voorlopig nog niet bekendgemaakt.

De soulzangeres vindt haar laatste rustplaats op een kerkhof in thuisstad Detroit waar ook haar vader, een broer en twee zussen liggen.

Meest gelezen