Videospeler inladen...

Vlaamse Kruis verzorgt zo'n 700 Pukkelpopgangers die werden gestoken door een wesp

Van woensdag tot vrijdagavond heeft het Vlaamse Kruis zo'n 700 festivalgangers op Pukkelpop verzorgd voor een wespensteek. Dat schrijft Het Belang van Limburg en bevestigt Frederik Luyten van het festival. "De brandweer is proactief wespennesten aan het verwijderen", zegt hij. Ook de spoeddiensten krijgen deze zomer opvallend veel patiënten over de vloer die gestoken zijn door een wesp. Sommige ziekenhuizen hebben zelfs dubbel zoveel patiënten in vergelijking met vorig jaar. 

Wespensteken lijken typisch voor dit jaar. Dat alles is een gevolg van het hete en droge weer van de voorbije weken en maanden: zo zijn er extra veel wespen. Ook Pukkelpop valt bij wijze van spreken in de prijzen. 

Goed om weten is dat alleen wie allergisch is voor wespensteken zich naar een spoeddienst moet reppen. Anders volstaat het om de wespensteek te koelen met ijs of met koud water. In het apotheekkastje kan u ook een tube zalf voor insectensteken nemen en eventueel ook een antihistaminicum.

Voor wie nog meer wil weten over wespen: u leest er hier alles over in onze zomerreeks over zomerse beestjes.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen