Videospeler inladen...

Geen vermisten meer na ramp met ingestorte brug in Genua: dodentol stijgt tot 43

In Italië zijn alle lichamen geborgen na de ramp met de ingestorte brug in Genua. Vannacht werden drie lichamen vanonder het puin gehaald en in de loop van de dag werd er nog een lichaam gevonden. Men gaat ervan uit dat er geen andere slachtoffers onder het puin liggen. Vanavond is nog bekendgemaakt dat een zwaargewond slachtoffer in het ziekenhuis bezweken is aan zijn verwondingen: in totaal zijn er dus 43 mensen omgekomen bij de ramp.

Men gaat ervan uit dat er nu geen vermisten meer zijn. Een Duitse toerist die ook nog op de lijst van vermisten stond, heeft zich in de loop van de ochtend levend en wel gemeld.

Staatsbegrafenis

Vanochtend vond ook een staatsbegrafenis plaats voor 18 slachtoffers. Gisteren kregen de eerste slachtoffers al een uitvaart. Een aantal nabestaanden wenste niet in te gaan op een staatsbegrafenis, omdat ze het onder meer een "schandelijke parade van politici" vindt. Ze zijn kwaad op de regering. Andere nabestaanden wilden dan weer de begrafenis louter in de privésfeer houden. 

Het is hier zeker geen overrompeling

Rond 10 uur kwamen op de staatsbegrafenis de eerste mensen aan. Die wordt gehouden in een hal in de stad Genua. "Maar het is zeker geen overrompeling. De hal zit verre van vol", vertelde VRT-journaliste Mieke Strynckx die ter plaatse is. 

"Opvallend veel mensen huilen of passeren met een gezicht dat werkelijk getekend is door het verdriet. Ik zag een voltallige voetbalploeg passeren. Een van de slachtoffers was een amateurvoetballer. Er was ook een vertegenwoordigster van de provinciale voetballiga bij. Ze zei dat de sfeer binnen het team er een is van diepe verslagenheid én van ongeloof dat dit drama is kunnen gebeuren. Ze begreep de kritiek op de staatsbegrafenis, maar tegelijkertijd zei ze ook dat als de regering dit niet had gedaan dan was er geklaagd dat ze zich niet liet zien. Er was dus sowieso kritiek gekomen."   

(lees verder onder de foto's)

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved
AP

De Italiaanse premier Guiseppe Conte belooft meer investeringen in het onderhoud van wegen. De bedrijven die de snelwegen beheren zullen fors meer moeten investeren in onderhoud en ook de controleurs krijgen meer budget. Bovendien zal het bedrijf dat de A10-snelweg beheert, waarop de ingestorte brug ligt, zijn vergunning verliezen.

Bekijk hier fragmenten uit "Het journaal"

Videospeler inladen...
Videospeler inladen...

Meest gelezen