Videospeler inladen...

Transmigrant komt om het leven bij ongeval met vluchtmisdrijf in Jabbeke: bestuurder aangehouden

Een voetganger is vrijdagavond overleden nadat hij werd aangereden op het fietspad aan de Gistelsesteenweg in Jabbeke. Het slachtoffer maakte deel uit van een groepje transmigranten. De bestuurder van het voertuig pleegde vluchtmisdrijf, maar kon even later opgepakt worden, nadat hij een tweede ongeval had veroorzaakt. Hij blijft voorlopig aangehouden.

Een man van Vietnamese origine werd vrijdagavond dood aangetroffen op de Gistelsesteenweg.  Het gaat volgens het parket om een transmigrant die deel uitmaakte van een groepje dat eerder al in Noord-Frankrijk had verbleven en die wellicht via ons land naar Groot-Brittannië wilde reizen.

"Rond 23.30 uur is een bestuurder van de rijweg afgeweken en langs achter ingereden op een groepje voetgangers die op het fietspad wandelden. Eén persoon raakte daarbij gewond aan de knie, een ander heeft het niet overleefd", zegt Yves Segaert - Vanden Bussche van het parket van Brugge. De hulpdiensten werden verwittigd, maar er kon geen hulp meer baten voor het slachtoffer.

De wagen die het groepje had aangereden, was na het ongeval gevlucht. Maar de bestuurder had vijfhonderd meter verder een nieuw ongeval, dit keer enkel met stoffelijke schade. Het slachtoffer van het tweede ongeval achtervolgde de bestuurder tot hij stopte, en de politie kon de man uiteindelijk arresteren.

Er werd een verkeersdeskundige aangesteld. Die bevestigt dat het dodelijke slachtoffer op het fietspad werd aangereden. De dader is een man van dertig uit Jabbeke, hij had te veel gedronken. Zijn rijbewijs is ingetrokken. Hij zegt dat hij zich weinig of niets herinnert van het ongeval.

 

VIDFEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen