Videospeler inladen...

Wegbeheerder richt fonds op voor slachtoffers brugramp in Genua en voor een nieuwe brug

Wegbeheerder "Autostrade per l'Italia", verantwoordelijk voor het onderhoud van de ingestorte brug in Genua,  wil een fonds oprichten voor de slachtoffers van de brugramp. In totaal wil het bedrijf een half miljard vrijmaken voor de slachtoffers en de bouw van een nieuwe brug. Dat hebben voorzitter Fabio Cerchiai en CEO Giovanni Castellucci aangekondigd op een persconferentie, vier dagen na de brugramp in de Noord-Italiaanse stad.

De twee toplui drukten hun "oprechte medelijden" uit met de slachtofers van de ramp. CEO Castellucci zei dat zijn bedrijf een fonds heeft opgericht voor de familie van de slachtoffers, om hun "dringende noden te lenigen", ook juridische kosten.

"Autostrade" belooft nog veel meer. Zo wil de wegbeheerder binnen de 8 maanden een nieuwe brug bouwen, in plaats van de ingestorte Morandibrug. Castellucci wil daarom ook nog een tweede fonds oprichten, ten behoeve van mensen die door die werken moeten verhuizen. 

In totaal zegt Castellucci zo'n half miljard euro vrij te maken. Hij benadrukte dat alle rapporten over de Morandibrug aangaven dat de brug in goede staat was. Hij geeft wel toe dat dit laatste nog door het gerecht zal worden onderzocht. Hij zegt te hopen dat de echte oorzaak voor de ramp zo snel mogelijk duidelijk wordt en wil daarvoor nauw samenwerken met de autoriteiten. 

Beide toplui bevestigen ook dat ze op post blijven bij "Autostrade per l'Italia". Ze achten zichzelf niet verantwoordelijk voor de brugramp en zeggen dat het aan het gerecht is om de verantwoordelijken aan te duiden.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen