Videospeler inladen...

Britse vrouw overleeft 10 uur in volle zee na val van cruiseschip

Een 46-jarige Britse toeriste is uit de Adriatische Zee gered, tien uur nadat ze van een cruiseschip was gevallen. Dat melden de Kroatische autoriteiten. De vrouw is naar het ziekenhuis in de Kroatische stad Pula gebracht, maar verkeert in goede gezondheid.

Het cruiseschip Norwegian Star was onderweg van Pula naar Venetië toen de vrouw kort voor middernacht overboord viel. Ondanks een intense zoektocht is ze pas tien uur later gevonden.

Ze bevond zich op 1,3 kilometer van de plaats waar ze in het water was gevallen en is opgepikt door een schip van de kustwacht. Volgens een woordvoerder van de kustwacht heeft de vrouw "extreem lang" in het water gelegen, maar heeft ze het overleefd dankzij de hoge temperatuur van het zeewater.

Hoe de vrouw in het water is terechtgekomen, is nog onduidelijk.

VIDEO: "Ik mag van geluk spreken dat ik nog leef", zegt de geredde Britse vrouw

Videospeler inladen...

Meest gelezen