Archieffoto
AFP or licensors

Cyprus levert vliegtuigkaper uit aan Egypte

Cyprus heeft aan Egypte de 60-jarige man uitgeleverd die in maart 2016 een vliegtuig van Egyptair kaapte en de piloot dwong te landen op de luchthaven van Larnaca. Dat meldt de Cypriotische politie .

Een Airbus A320 van Egyptair was op 29 maart 2016 voor een binnenlandse vlucht op weg van Alexandrië naar Caïro toen een man met een valse explosievenriem de piloot dwong te landen in de Cypriotische stad Larnaca. De explosievenriem bleek gemaakt van smartphonecovers en kabels.

Na de landing hield de man de 55 passagiers en de bemanning gegijzeld. Hij eiste om zijn Cypriotische ex-vrouw te zien. Na enkele uren gaf hij zich over. Er vielen geen gewonden.

De man vroeg asiel en beweerde dat hij politiek vervolgd dreigde te worden in Egypte en geen eerlijk proces zou krijgen. In november oordeelde een rechtbank in Nicosia dat de man toch kon worden uitgeleverd. In Egypte wordt hij nu opgesloten in afwachting van verder onderzoek.

AFP or licensors

Meest gelezen