Drie mensen opgepakt na incidenten in opvangcentrum Haren

De politie kreeg afgelopen week drie oproepen voor incidenten in het opvangcentrum voor migranten la Porte d'Ulysse in Haren. Dat bericht La Dernière Heure en het nieuws is bevestigd door de politie van de zone Brussel-Elsene. Drie mensen die in het centrum verbleven, zijn opgepakt. Een veiligheidsagent moest naar het ziekenhuis; hij is acht dagen werkonbekwaam.

De politie moest dinsdagavond een eerst keer tussenkomen omdat mensen die niet gewenst waren, niet wilden vertrekken. Toen werd niemand opgepakt. Bij een tweede incident donderdag werd een werknemer geslagen met stoelen en stokken. Twee mensen werden opgepakt.

Vrijdag weigerde een persoon de keuken te verlaten, hoewel die verboden toegang is. Hij had een groot keukenmes bij zich. De veiligheidsagent slaagde erin dat af te nemen. Net dan poogde de persoon een vuistslag uit te delen, maar hij raakte daarbij gewond door het mes. De veiligheidsagent beschermde zijn gezicht, maar kreeg een projectiel tegen het hoofd. De veiligheidsagent werd naar het ziekenhuis gebracht, hij is acht dagen werkonbekwam.

Mehdi Kassou, woordvoerder van het burgerplatform voor steun aan vluchtelingen, zegt dat er in het opvangcentrum zowel migranten als daklozen verblijven. "We hebben een sanctiesysteem dat voor iedereen hetzelfde is. Mensen die zich agressief gedragen of die drugs gebruiken, worden drie dagen uit het centrum gezet. Daarna worden ze definitief geweigerd."

Meest gelezen