GUUS SCHOONEWILLE

Engeland wint vuurwerkshow Scheveningen, België buiten top drie

Tijdens het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen, in Nederland, heeft Engeland bij de landenstrijd de titel "mooiste vuurwerkshow" behaald. België, vorig jaar nog tweede, viel buiten de prijzen.

Op de 39e editie van het Internationaal Vuurwerkfestival in Scheveningen gingen dit jaar 8 landen de strijd aan met elkaar. Vorig weekend lieten Engeland en Oostenrijk al hun kunnen zien. Dit weekend verzorgden België, Duitsland en Nederland het spektakel op vrijdag, terwijl China, Japan en Spanje zaterdagavond aantraden.

Het waren uiteindelijk de Engelsen die de hoofdprijs wegkaapten. Nieuwkomer Engeland pakte deze editie uit met originele elementen die nog niet eerder in Scheveningen getoond zijn, had de sterkste opbouw en een zeer goede variatie. Spanje - de winnaar van vorig jaar - en China vervolledigen de top drie.

Het vuurwerkfestival in Scheveningen trekt elk jaar meer dan 300.000 bezoekers. De pijlen werden afgeschoten vanaf een drijvend ponton in de Noordzee.

Meest gelezen