Videospeler inladen...

Nieuwe zware aardschok ten noordoosten van Lombok

Het Indonesische eiland Lombok is opnieuw getroffen door een aardbeving. Het ging om een beving met een kracht van 6,9 zo'n 124 kilometer ten noordoosten van Lombok, op een diepte van zo'n 20 kilometer. Voorlopig zijn er nog geen berichten over eventuele schade en slachtoffers.

De schok is ook gevoeld in Singaraja, aan de noordkust van Bali. Dat bevestigt de Vlaming Hendrik Willaert aan VRT NWS die al 2 jaar op Bali woont. Bali ligt ten westen van Lombok.

"De mensen komen buiten, kijken even naar elkaar, en voor de rest gaat alles gewoon verder zijn gang", beschrijft Hendrik Willaert. "Twee miniuten later gaan ze weer naar binnen alsof er niets gebeurd is." Hij beschrijft ook hoe hij de beving heeft ervaren. "Het huis trilt, alles beweegt, maar niet in die mate dat de kleerkast begint te schuiven."

Op het moment dat hij met ons praat, is er een nieuwe aardschok. "De luchter beweegt. Je ziet ook de koorden van de ventilatoren bewegen."

Vanmorgen werd Lombok ook al getroffen door een aardschok. Die had een kracht van 6,3. Eerder deze maand kwamen in totaal 460 mensen om het leven door een zware aardschok in dezelfde regio.

VIDEO: bekijk hieronder het fragment uit "Het journaal"

Videospeler inladen...

Meest gelezen