PS-Schepen in Ans neemt ontslag na beschuldigingen over homofobe uitspraken

In Ans, in de provincie Luik, neemt PS'er Henri Huygen ontslag als schepen na beschuldigingen van homofobe uitspraken. Huygen trekt zich ook terug als kandidaat voor de PS bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, zo heeft hij zelf gemeld aan Belga.

Huygen, huidig schepen voor Gelijke Kansen en bij de komende gemeenteraadsverkiezingen normaal gezien 5e op de PS-lijst, zou tijdens een lokaal feest vrouwelijke danspasjes hebben uitgevoerd vlak bij een tafel waaraan enkele MR-verkozenen zaten, zeggende dat "men dit bij de MR gewoon is".

Hij zou daarmee hebben gealludeerd op de seksuele geaardheid van MR-collega en eerste schepen Thomas Cialone, die zelf niet aanwezig was. Er ontstond een discussie en Huygen zou nog een stapje verder zijn gegaan door te stellen dat "relaties tussen mannen onnatuurlijk zijn". Enige tijd later sprak de socialistische politicus ook Cialone zelf aan en herhaalde zijn eerdere uitlatingen, aldus verschillende bronnen. Cialone liet zaterdag weten maandag een klacht te zullen indienen.

Meest gelezen