Videospeler inladen...

Politie ontruimt terrein in Haren waar gevangenis moet komen: geen actievoerders opgepakt

In het Brusselse Haren wordt sinds 6 uur vanochtend het terrein ontruimd, waar binnenkort een nieuwe gevangenis moet komen. Dat laat de politie weten. Verschillende actievoerders hielden het terrein een lange tijd bezet. Bij de ontruimingsactie is niemand opgepakt

De politie is rond 6 uur aangekomen en heeft de actievoerders laten weten dat ze het terrein moesten verlaten. "Dat verliep rustig", zegt Olivier Slosse van de Brusselse politie. "De deurwaarder had een bevel bij om het grondgebied te verlaten."

De constructies die de actievoerders op het terrein gebouwd hadden, worden nu afgebroken en verbrand door enkele arbeiders. Nadien zullen de voorbereidingswerken voor de bouw van de gevangenis op het terrein zelf beginnen. Die werken zouden eind deze maand van start gaan.

Binnen de gevangenis zouden bijna 1.200 plaatsen voorzien worden. Het zou daarmee de grootste gevangenis van ons land worden. Maar heel wat groeperingen en buurtbewoners zijn daar niet voor te vinden, onder meer omdat daardoor weer een groen deel in Brussel verdwijnt. 

Meest gelezen