Videospeler inladen...

#MeToo-gezicht Asia Argento zelf beschuldigd van seksuele intimidatie

De Italiaanse actrice en regisseuse Asia Argento (42) wordt beschuldigd van seksuele intimidatie. Dat brengt de New York Times naar buiten. Opmerkelijk nieuws, want Argento is een van de eerste vrouwen die zich uitspraken over Harvey Weinstein, de voormalige invloedrijke Hollywoodproducent. Argento zou een minderjarige acteur hebben aangerand en hem betaald hebben om dat stil te houden.  

De New York Times pakt opnieuw uit met een verhaal van seksuele intimidatie. Deze keer draait het om Asia Argento. Zij zou 330.000 euro betaald hebben aan collega Jimmy Bennett (foto onder) die door haar werd aangerand toen hij 17 jaar oud was.

De Amerikaanse krant kreeg documenten van een anonieme afzender met de beschuldigingen, de betalingen en een selfie waarop Argento en Bennett in bed liggen. De feiten zouden zich vijf jaar geleden afgespeeld hebben in een hotel in Californië.

Uit de documenten blijkt dat de advocaat van Argento contact opnam met Bennett. Daarin wordt geschreven dat het geld er komt om "meneer Bennett te helpen". Bennett hield naar eigen zeggen een trauma over aan de feiten en zou in de jaren die erop volgden een pak minder verdiend hebben. Zijn carrière leed onder de emotionele stress.

Jullie gaan er niet langer mee wegkomen

Asia Argento in mei in Cannes

Het verhaal is verrassend, want Argento was een van de eerste vrouwen die de voormalige Hollywoodbons Harvey Weinstein beschuldigden. Ze werd een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging. In mei verklaarde ze op het podium van de Gouden Palm-uitreiking dat ze in 1997 verkracht werd door Weinstein... op het Filmfestival van Cannes. In haar krachtige speech haalde ze zelfs uit naar mannen in de zaal. "Jullie gaan er niet langer mee wegkomen", benadrukte Argento (zie de video hieronder).

Argento raakte als actrice bekend bij het grote publiek voor haar rol als Yelena in de actiefilm "xXx" uit 2002 en haar rol als madame du Barry in "Marie Antoinette" (2006). Ze was de vriendin van Anthony Bourdain, de Amerikaanse tv-kok en presentator die onlangs zelfmoord pleegde.

Met Bennett werkte ze eerder samen in de prent "The heart is deceitful above all things". Argento speelde daarin de moeder -een drugsverslaafde prostituee- van de toen 7-jarige Bennett. De twee hielden sindsdien contact. In posts op sociale media en in interviews verwezen Argento en Bennett graag naar elkaar als "moeder" en "zoon".

Meest gelezen