"Bear Grills van Antwaarpe" stapt in politiek: lijstduwer van D-SA in Antwerpen

Rachid Abourig, beter bekend als "Bear Grills van Antwaarpe" stapt in de politiek. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober zal hij in Antwerpen de lijst duwen van D-SA, een nieuwe lokale partij in Antwerpen. Abourig interviewde in 2014 verschillende bekende politici in zijn wagen, de filmpjes werden duizenden keren bekeken op sociale media.

Monica De Coninck (SP.A), Liesbeth Homans (N-VA), Meyrem Almaci (Groen) en zelfs Filip Dewinter (Vlaams Belang) zijn allemaal ingestapt in de auto van "Bear Grills" voor een interview. Dat leverde vaak stevige discussies op, en Abourig's taalgebruik -recht voor de raap- sprak veel jongeren aan. Uiteindelijk verklaarde Abourig teleurgesteld te zijn in de politiek, hij riep jongeren op om blanco te stemmen.

In een video op Facebook kondigt Abourig nu aan dat hij in de politiek stapt. Hij zal de lijst duwen van D-SA, een nieuwe politieke partij in Antwerpen.

D-SA is naar eigen zeggen niet links of rechts, maar een partij voor "burgerparticipatie". Ze willen dat burgers meer inspraak krijgen in de beslissingen van de politiek, daarnaast zet de partij ook fel in op diversiteit. "Het stadsbestuur moet een afspiegeling van de maatschappij zijn", klonk het eerder.

Meest gelezen