Ymke Dirikx

Eagles stoten in VS "Thriller" als bestverkopende album van de eerste plaats

De Californische rockband Eagles heeft Michael Jackson in de Verenigde Staten van de eerste plaats verdrongen voor de titel van bestverkopende album aller tijden. "Their Greatest Hits 1971-1975" stuurde "Thriller" van Jackson naar de tweede plaats. Dat heeft de Recording Industry Association of America (RIAA) bekendgemaakt.

Het album "Their Greatest Hits 1971-1975" werd onlangs bekroond met 38 keer platina, wat neerkomt op meer dan 38 miljoen verkopen en streams sinds het werd uitgebracht in februari 1976. "Thriller" van Jackson staat nu tweede, met 33 miljoen verkopen en streams sinds zijn release in 1982. En de derde plaats wordt alweer door Eagles bezet met hun tweede uitgebrachte album van 1976 - "Hotel California" - waarvan meer dan 26 miljoen exemplaren werden verkocht.

Eagles waren de bestverkopende Amerikaanse groep van de jaren zeventig en hebben wereldwijd meer dan 150 miljoen albums verkocht. Ze werden in 1998 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame en zijn momenteel op tournee. "In het versplinterde rocklandschap van vandaag, waar de ene na de andere hype opduikt, blijven Eagles een aantrekkingskracht uitstralen die generaties en genres overstijgt, wat hun rol als blijvende muzikale iconen bevestigt", schrijft de RIAA.

De RIAA is een handelsorganisatie die zich al 60 jaar bezighoudt met de uitgave van certificaties op basis van het aantal verkochte albums, singles en relevante mediadragers in de Amerikaanse muziekindustrie.

Top 10

  1. Eagles - "Their Greatest Hits 1971-1975" (38 miljoen)
  2. Michael Jackson - "Thriller" (33 miljoen)
  3. Eagles - "Hotel California" (26 miljoen)
  4. Billy Joel - "Greatest Hits Volume I & Volume II" (23 miljoen)
  5. Led Zeppelin - "Led Zeppelin IV" (23 miljoen)
  6. Pink Floyd - "The Wall" (23 miljoen
  7. AC/DC - "Back in Black" (22 miljoen)
  8. Garth Brooks - "Double Live" (21 miljoen)
  9. Hootie & The Blowfish "Cracked Rear View" (21 miljoen)
  10. Fleetwood Mac - "Rumours" (20 miljoen)

Meest gelezen