Eerste politicus reageert op inzending Jij Kiest: "Luisteren naar inwoners is belangrijk"

Birgit De bondt, lijsttrekker van Open VLD in Hemiksem, is de eerste politicus die heeft gereageerd op een ingediend voorstel op de site jijkiest.be. Binnenkort zullen ook alle andere kandidaten in Vlaanderen en Brussel de mogelijkheid krijgen om te reageren op de inzendingen in hun gemeente. 

Jijkiest.be werd halfweg juni gelanceerd.  Via deze site kunnen burgers een foto of filmpje inzenden waarin ze een voorstel doen om hun gemeente te veranderen. Zo krijgt iedereen de kans om mee het beleid in de gemeente vorm te geven. Sinds de lancering zijn er al ruim 3.700 voorstellen door burgers ingestuurd. Deze vindt u hier terug.  De politici konden tot voor kort niet reageren op de ingezonden voorstellen. Daar komt nu verandering in.

Jij Kiest gaf vorige week aan alle lijsttrekkers uit Hemiksem en Hove de mogelijkheid om te reageren op de populairste inzending voor hun gemeente.  In Hemiksem was dat een voorstel om een fietsbrug over de Schelde te bouwen, in Hove ging het om een voorstel om meer ruimte te voorzien voor jeugdverenigingen. Birgit De bondt, lijsttrekker van Open VLD in Hemiksem, heeft als eerste gereageerd. Haar reactie op het voorstel vindt u hier terug. Ondertussen is ook Dennis De Meyer van PVDA Hemiksem ingegaan op het aanbod om te reageren.

De bondt: "Ik vind het belangrijk om de inwoners te betrekken en te luisteren naar hen. Weten wat er leeft in de gemeente, dat is de politieke verantwoordelijkheid van zij die mee willen besturen." Door te reageren op de inzendingen op jijkiest.be wordt die dialoog met de burger versterkt.  

In de loop van de week zullen ook de andere lijsttrekkers en kandidaten in Vlaanderen en Brussel de mogelijkheid krijgen om te reageren op de ingediende voorstellen voor hun gemeente.  

Meest gelezen