AP

Minstens tien doden bij nieuwe aardschok op Lombok

Bij een nieuwe aardbeving op het Indonesische eiland Lombok zijn zondag minstens tien mensen om het leven gekomen. De nieuwe aardbeving richtte ook schade aan gebouwen aan en legde de stroomvoorziening op het populaire vakantie-eiland lam.

De beving gisteren had volgens de Amerikaanse geologische dienst USGS een magnitude van 6,9 en werd 's ochtends voorafgegaan door een beving met een kracht van 6,5. Een van de twee dodelijke slachtoffers viel op het eiland Soembawa, dat ten oosten van Lombok ligt.

Op 5 augustus kwamen bij een zware aardbeving met een magnitude van 6,9 op Lombok 460 mensen om het leven, raakten 7.800 anderen gewond en moesten meer dan 417.000 mensen hun huizen verlaten. De schade zou meer dan 500 miljoen dollar bedragen.

Sindsdien zijn er al tientallen zware aardschokken geweest waarbij ook doden gevallen zijn. Ook vanmorgen beefde de aarde er nog herhaaldelijk, met een kracht die varieerde tussen 4 en 5.  

Meest gelezen