BELGA/KRAKOWSKI

Jonge treinsurfer riskeert stevige straf

Een jongen van 16 die zich vorige week vrijdag vastklampte aan de locomotief van een trein, riskeert daarvoor een forse boete. Dat zegt de NMBS. De jongen was te laat voor zijn trein, de deuren waren net gesloten, waarop hij besliste om achteraan de locomotief mee te surfen.

De jongen van 16 was vrijdagnamiddag te laat om de trein van Kortrijk naar Sint-Niklaas te halen.  Hij vond er niks beters op dan zich aan de achterkant van de locomotief vast te houden. Het is niet duidelijk waar de treinsurfer is opgestapt. Toen de jongeman werd opgemerkt, haalde de trein snelheden tot 130 km/uur.

"Ter hoogte van Edingen werd de jongen opgemerkt, waarbij de trein onmiddellijk is gestopt. Het treinpersoneel heeft de jongeman van de locomotief gehaald en opgevangen in de trein. In het station van Halle is hij dan door het veiligheidspersoneel van Securail onderschept. De trein liep tot in Halle 12 minuten vertraging op", zegt Bart Crols van de NMBS. 

Wat zijn de gevolgen?

"Er is een proces-verbaal opgemaakt. Het is nu aan het parket om te zien wat de mogelijke straf is. De trein liep vertraging op, dat kan ook mogelijke gevolgen hebben. Het belangrijkste is natuurlijk dat de jongen ongedeerd is gebleven. Het had veel erger kunnen aflopen. Het is gelukkig een uitzonderlijk voorval", besluit Crols.

Meest gelezen