AFP or licensors

Man met mes doodgeschoten in politiekantoor Barcelona, incident beschouwd als terroristische aanslag

In een voorstad van Barcelona heeft een agente een man doodgeschoten die met een mes het politiekantoor was binnengedrongen. Het incident wordt beschouwd als een terroristische aanslag. Dat heeft het hoofd van de Mossos d'Esquadra, de Catalaanse politiedienst, gezegd op een persconferentie.

De feiten deden zich vanochtend rond 6 uur voor in het politiebureau van Cornellà de Llobregat, een voorstad van Barcelona. Een man met een mes drong het bureau binnen en bedreigde de agente bij het onthaal. Zij schoot de man dood. "Ze heeft haar vuurwapen gebruikt om haar eigen leven te redden", verklaarde het hoofd van de Catalaanse politiedienst vanmiddag tijdens een persconferentie. 

Hij liet ook weten dat het incident wordt beschouwd als een terroristische aanslag, "want het gaat om zeer ernstige feiten".

Volgens de Spaanse media riep de man "Allahu akbar" en zou het gaan om een Algerijn, maar dat is niet bevestigd door de politie. De man woonde wel al jaren in Spanje en stond niet bekend voor strafbare feiten.

De politie vermoedt dat ze later vandaag nog meer details naar buiten kan brengen. Het huis van de dader wordt doorzocht en zijn vriendin is meegenomen voor verhoor. De politie wil vooral nagaan of de man alleen handelde of dat het gaat om een geplande actie.  

Afgelopen vrijdag zijn in Barcelona en Cambrils de aanslagen van vorig jaar herdacht. Daarbij kwamen 16 mensen om het leven en waren er meer dan 120 gewonden. De politie heeft geen informatie die de dader van het incident in het politiekantoor linkt aan de aanslagen van vorig jaar.

Meest gelezen