Moeder kleedt baby "iets meisjesachtiger" na opmerking

Toen Jessica Rold onlangs haar dochter uit de crèche ging halen werd haar de raad gegeven om de baby in de toekomst wat meer meisjesachtig te kleden, waardoor de andere kinderen konden zien dat het om een meisje ging. De Deense vrouw bedacht samen met haar echtgenoot Steve een passende reactie en ze voorzagen dochterlief de volgende dag met een klevertje op haar hoofd, waarop een strikje te zien was. Op sociale media kon men zo’n reactie wel waarderen.

Het koppel publiceerde een foto van dochterlief op het discussieforum van Reddit:

Op Babble, een website voor ouders, gaf vader Steve meer uitleg: "Iedere ochtend kleden we onze dochter in iets wat makkelijk voor het grijpen ligt. En dat zijn dan vaak kleren van haar oudere broer. Kleren die door beide geslachten kunnen gedragen worden. We hebben nooit op voorhand willen weten wat voor geslacht onze kinderen zouden hebben. Dus zelfs voor ons eerste kind geboren werd, kochten we al kleertjes, ervan uitgaand dat die zowel door een jongen als door een meisje konden gedragen worden."

"De raad van een paar oudere medewerkers was om haar meer jurkjes aan te doen. Of om een strik rond haar hoofd te binden."

We wilden zo humoristisch mogelijk reageren

"Beledigd voelden we ons alleszins niet door de opmerkingen van de crèche. Maar we vonden wel dat we voor een antwoord moesten zorgen, en dat het best op de meest humoristisch mogelijke manier. Maar dat men een zoon ziet in mijn dochter, het maakt ons niets uit. Hoe zouden ze het verschil kunnen zien, nu ze nog zo klein is?"

"We merken nu al dat onze kinderen andere reacties uitlokken, afhankelijk van hun geslacht. Zo krijgt onze zoon te horen van "Wat is hij toch flink!", terwijl onze dochter, nu men weet dat het een meisje is, reacties krijgt zoals "Wat is ze mooi!" en "Hoe lief is zij!""

"Het valt ook op dat meisjes meer reacties uitlokken. Misschien omdat ze vinden dat ze meer beschermd moeten worden. Of omdat ze vinden dat men over meisjes een meer uitgesproken mening mag hebben. Nee, ik weet zelf niet waarom.”

Meest gelezen