Mogelijk brandstichting in leegstaande bakkerij in Rijmenam

In een oude leegstaande bakkerij aan de Bakestraat in Rijmenam heeft zondagavond een korte maar hevige brand gewoed. Niemand raakte gewond. Er is mogelijk sprake van kwaad opzet.

Het gebouw in de Bakestraat, vlakbij Keerbergen (Vlaams-Brabant), staat al vijf jaar leeg. Een buurtbewoner had het vuur opgemerkt en de brandweer gewaarschuwd. Toen die ter plaatse kwam, sloegen de vlammen al uit het gebouw. 

"Geen elektriciteit, geen gas, geen bliksem en geen hooizolder"

Politie en brandweer vermoeden dat het vuur aangestoken is, vandaag komt er een branddeskundige om de situatie bekijken. "Hier is geen elektriciteit meer, er is hier geen gas, het heeft niet gebliksemd en er is hier geen hooizolder, dus lijkt het toch wel in de richting van kwaad opzet te gaan", zegt Walter Van Rompaey van hulpverleningszone Rivierenland. 

De zoveelste brand

Volgens een buurtbewoner waren er dit jaar al drie branden in de buurt van de leegstaande bakkerij. "Er hangen vaak jongeren rond, soms lopen ze plots weg, en later blijkt dan dat er bijvoorbeeld ramen zijn stukgeslagen of dat er een brandje is geweest. Tja, wat doen ze zoal, die jongeren?"  

Meest gelezen