"Nee, ik heb niet nagedacht over de gevolgen van die duw"

De 18-jarige Taylor Smith duwde begin augustus een van haar beste vriendinnen af van een 18 meter hoge brug nabij Moulton Falls in de Amerikaanse staat Washington. Daarbij liep de 16-jarige Jordan Holgerson verschillende breuken aan de ribben op, een klaplong en meerdere schaafwonden. Op sociale media werden de beelden veelvuldig gedeeld en besproken. Smith moet nu vrezen voor een celstraf na haar "roekeloze daad".

Het incident deed zich op 7 augustus voor en de beelden gingen daarna snel viraal (let wel, de beelden kunnen door sommigen als choquerend ervaren worden):

Maar het was midden vorig week dat Holgerson, nog steeds revaliderend van haar val, in het praatprogramma "Today" liet weten dat Smith een gevangenisstraf verdiende voor hetgeen ze gedaan had: "Eerst vond ik niet dat Taylor in de problemen moest komen. Maar hoe meer ik erover nadacht, hoe meer ik vond dat ze gestraft moest worden, opdat ze tenminste zou nadenken over hetgeen ze gedaan heeft."

"Excuses zijn niet genoeg om te beseffen wat ze me aangedaan heeft. Want het zal nog lang duren vooraleer ik hier volledig van hersteld ben", aldus Holgerson nog.

Het is nooit mijn bedoeling geweest om haar pijn te doen

Intussen liet de Amerikaanse justitie weten dat Smith "een celstraf van één jaar of een boete van maximaal 5.000 dollar (4.300 euro) riskeert".

Smith reageerde afgelopen vrijdag in het praatprogramma "Good morning America": "Ik zal ieder aanklacht op een volwassen manier aanvaarden. Het enige wat ik kan doen is hopen dat dat het beste is voor mij en Jordan."

"Nee, ik heb niet nagedacht over de gevolgen van die duw. Maar ze wilde springen, ook al durfde ze niet. Toch had ze mij voordien gevraagd om haar alsnog te duwen."

"Na het voorval heb ik verschillende keren Jordan proberen te bereiken om me te verontschuldigen. Ook ben ik naar het ziekenhuis gegaan, maar daar werd ik vriendelijk verzocht weg te gaan."

"Het is nooit mijn bedoeling geweest om haar pijn te doen. Ik kan alleen maar bidden dat het uiteindelijk allemaal goed komt met haar."

"Natuurlijk ben ik bang, maar ik zal me neerleggen bij de beslissing van de aanklager. Want ik weet dat ik niet alleen op fysiek vlak maar ook op emotioneel vlak Holgerson leed bezorgd heb. Toch hoop ik dat het allemaal nog goed komt."

Meest gelezen