Zeker 10 mensen omgekomen bij plotse overstromingen in kloof in Zuid-Italië

in Italië, in een kloof in de zuidelijke regio Calabrië, zijn 10 wandelaars om het leven gekomen door hevige regen. Ze waren op stap in de kloof toen een rivier in geen tijd overstroomde.  Er zijn nog mensen vermist, maar het reddingswerk verloopt moeizaam.

De zogenoemde flash floods, waarbij het water razendsnel stijgt, deden zich voor in de Raganello-kloof in Calabrië, in het zuiden van de Laars. De slachtoffers maakten deel uit van een groep hikers. Die waren erop uit getrokken in de buurt van Civita di Castrovillari in een natuurgebied.  

10 wandelaars waren op slag dood. 23 anderen konden gered worden. Er is sprake van nog 3 vermisten. Op het moment van de overstroming waren enkel tientallen wandelaars aan een georganiseerde trekking bezig, in twee groepen. Het is evenwel ook mogelijk om zonder gids de kloof in te trekken, op eigen houtje. 

De hulpdiensten hebben de hele nacht doorgewerkt, ze lieten zich onder meer met touwen in de kloop zakken. Er wordt nu nog voortgezocht naar vermisten, maar dat verloopt moeilijk. "Er zijn verschillende plekken waar de plotse waterstroom slachtoffers gemaakt kan hebben dus de zoektocht kan nog wel even duren", luidt het.

"Het probleem is dat we niet weten hoeveel mensen precies in de kloof waren", zegt Carlo Tansi, hoofd van de civiele bescherming in Calabrië. De kloof is heel erg nauw, en op sommige plaatsen tot honderden meters diep. Ze ligt in het oostelijke deel van het natuurpark Pollino.

AFP or licensors
Google Maps

Meest gelezen