Zwart kruispunt op N70 in Oostakker wordt aangepast voor het nieuwe schooljaar

Het kruispunt op de N70 in Oostakker, waar in februari een meisje werd doodgereden, wordt aangepast. Het gaat om tijdelijke aanpassingen, grootschalige aanpassingen gebeuren pas in 2019.

Begin maart kwam Nikita Everaert (16) om in een verkeersongeval op de N70 in Oostakker. Ze was met de fiets op weg naar school en werd aangereden door een vrachtwagen. De plek waar het ongeval gebeurde staat al lang bekend als een 'zwart punt', dat is een kruispunt waar vaak zware ongevallen gebeuren, soms met dodelijke afloop.

Van de plannen om het kruispunt aan te pakken komt al 15 jaar lang niets in huis. Nu gebeuren wel kleine aanpassingen zegt Irene van der Craats, de woordvoerster van Wegen en Verkeer: "we verleggen het fietspad en er komen nieuwe verkeerslichten voor fietsers. Voor het autoverkeer wordt de bocht om af te slaan veranderd, dat is voor rechts afslaand verkeer dat van de Antwerpse steenweg komt. Dat zijn allemaal maatregelen om de zichtbaarheid van de fietsers te verhogen."

De aanpassing is er op tijd voor het begin van het nieuwe schooljaar als veel jongeren weer per fiets naar school gaan. Een grote aanpassing van het kruispunt is voorzien in 2019.

Meest gelezen