40 extra arbeiders om werken aan Hooverplein in Leuven klaar te krijgen

Tegen eind deze week moet het Herbert Hooverplein in Leuven klaar zijn. Dan arriveren de foorkramers voor Leuven Kermis, dat op 31 augustus van start gaat. De aannemer heeft alle zeilen bijgezet en schakelt 40 extra arbeidskrachten in.

Volgens schepen van Openbare Werken Dirk Robbeets is er geen ongerustheid nodig: "Het plein zal zeker op tijd klaar zijn dankzij de extra inzet van de arbeiders." Het Herbert Hooverplein krijgt een grondige facelift: de rijweg aan de kant van café Commerce wordt helemaal opgenomen in het plein en er komt extra groen. Er is ook meer plaats voor voetgangers, fietsers en beleving.  

Fontein

Er komt ook een grote waterfontein in het midden van het plein. Die wordt deze week uitgebreid getest. De fontein van 18 meter doorsnede kreeg de vorm van het stratenplan van Leuven. “Je ziet in de tekening van de fontein de straatnamen, waar de stadsomwalling lag en waar de stadspoorten zich bevonden”, zegt Robbeets.

Op het Ladeuzeplein werd de rijweg heraangelegd in kasseien, zodat het plein mooi aansluit op de omliggende straten. Die werken zijn ondertussen klaar.

Meest gelezen