Aalst bouwt een gigantisch Belfort uit kartonnen dozen

Nog de hele week bouwen vrijwilligers een kartonnen Belfort in Aalst. Het is een initiatief naar aanleiding van het openluchtzomerfestival Cirk van komend weekend. Het Belfort wordt 30 meter hoog en bestaat uit meer dan 1.000 kartonnen dozen. Het wordt zaterdag geïnstalleerd op de Grote Markt, vlak bij het echte exemplaar.

De organisatoren van Cirk willen met het kartonnen Belfort een kinderdroom in vervulling laten gaan. Het idee is om een grote versie van het bestaande Belfort te maken in karton dat dan uiteindelijk ook naar beneden gehaald wordt tijdens de grote finale op zaterdag. 

Iedereen kan meehelpen

Elke weekdag zijn er bouwsessies in het Atheneum aan de Graanmarkt. Deelnemers (ouder dan 9 jaar!) moeten zich er wel voor inschrijven. Eén sessie duurt zo'n 3 uur. En, de eerste bouwers zijn alvast enthousiast over het project. Al is het meer dan knippen en plakken alleen: "We dachten dat het eenvoudig zou zijn, dat leek ook zo, gewoon vierkanten en rechthoeken uit karton stapelen. Maar, dat bleek toch niet zo. Nadien werd het toch wel heel ingewikkeld. We hebben hard moeten werken."

Close bouwer

Nieuwe skyline van Aalst

De skyline van Aalst zal er zaterdag om 14u tijdelijk even anders uit zien, want dan worden alle onderdelen die tijdens de week zijn gemaakt in elkaar geknutseld tot één gigantische toren van maar liefst 20 meter hoog. De constructie zal naar schatting 1300 kartonnen dozen bevatten. 

Zomerfestival 

Het zomerfestival van Cirk begint vrijdag al en loopt t.e.m. zondag. Het volledige programma vind je hier

Meest gelezen