Annemie Nijs wordt adviseur public affairs VRT

Voormalig N-VA-woordvoerster Annemie Nijs wordt de nieuwe adviseur Public Affairs bij de VRT. Nijs keert hiermee terug naar een vertrouwd huis. Ze werkte in een vorig leven gedurende 10 jaar op de nieuwsdienst van de VRT.

Annemie Nijs zal vanaf vandaag de VRT-directie ondersteunen in het onderhouden van de relaties met de belangrijkste contacten als nieuwe adviseur Public Affairs. 

Nijs is geen onbekende bij VRT want ze werkte lange tijd op de nieuwsdienst als journalist. "Na een externe zoektocht zijn we bij Annemie Nijs uitgekomen", zegt Bob Vermeir, woordvoerder van VRT.

Nijs zette haar eerste stappen in de journalistiek bij de krant De Financieel-Economische Tijd (nu De Tijd), en stapte over naar de nieuwsdienst van VTM, toen die commerciële zender in 1989 van start ging. Na zes jaar trok ze naar de VRT en werkte er gedurende tien jaar op de nieuwsdienst. Ze was in de Wetstraat actief en presenteerde onder meer verkiezingsshows en het duidingsprogramma "Villa Politica".

Van journalistiek naar politiek

In 2004 verliet ze de journalistiek en werd ze woordvoerster van Vlaams vicepremier Fientje Moerman en later kabinetschef van Vlaams Parlementsvoorzitster Marleen Vanderpoorten, allebei van Open VLD.

In 2010 verruilde Annemie Nijs de liberale partij voor de N-VA en werd ze woordvoerster van de Kamerfractie met Jan Jambon als fractieleider.

"Ik ben enorm fier om weer voor de VRT te mogen werken", zegt Annemie Nijs. "Wat de VRT doet, heeft een enorme impact op onze samenleving. Ik ben blij dat ik vanaf nu weer mijn steentje daaraan kan bijdragen."

Meest gelezen