Privéjet Post Malone moet noodlanding maken

Een privévliegtuig dat was opgestegen in de Amerikaanse staat New Jersey, heeft uren door de lucht moeten cirkelen voor het uiteindelijk toch kon landen. Bij het opstijgen waren verschillende banden van het toestel geknapt. Voordat het kon landen moest het eerst genoeg kerosine verbruiken. De zaak trok extra aandacht omdat volgens lokale media Post Malone, een Amerikaanse artiest, op het vliegtuig zat.

Het vliegtuigje, een Gulfstream IV, vertrok op de luchthaven van Teterboro Airport in New Jersey om 10.50 uur lokale tijd, dat was 16.50 uur bij ons. Bestemming was Londen. Bij het opstijgen ging het mis: verschillende banden van het vliegtuig zouden zijn gesprongen.  

De piloten van het vliegtuig hebben beslist om niet door te vliegen naar Londen, maar uit veiligheidsoverwegingen moest eerst zo veel mogelijk brandstof opgebruikt worden. Daardoor cirkelde het vliegtuig uren boven de staat New York.  Toen genoeg brandstof was opgebruikt is het toestel veilig geland in New York Stewart International Airport, op ruim honderd kilometer van de stad New York.

Er waren 16 passagiers aan boord. Volgens lokale media zou Post Malone één van de inzittenden zijn geweest. Hij is een bekende artiest die onlangs nog een MTV award won.

Meest gelezen