Videospeler inladen...

E19 richting Brussel weer vrij in Edegem na dodelijk ongeval met vrachtwagen

De E19 van Antwerpen naar Brussel is rond half zes volledig vrijgemaakt. De weg was er urenlang volledig afgesloten ter hoogte van Edegem na een dodelijk verkeersongeval met een vrachtwagen. De bestuurder zat gekneld in zijn voertuig en is aan zijn verwondingen overleden. 

Het ongeval gebeurde rond 13.30 uur op de E19 ter hoogte van Edegem in de richting van Brussel. Een vrachtwagen met oplegger kreeg een klapband en is gekanteld. De chauffeur verloor de controle over het stuur en raakte de middenberm. De bestuurder, een man uit Antwerpen zat gekneld in zijn voertuig en is aan zijn verwondingen overleden.

"De brokstukken lagen over drie van de vier rijstroken. Gezien het oliespoor en de brokstukken hebben we alles moeten afsluiten ter hoogte van de Craeybeckxtunnel. Er waren geen andere voertuigen bij betrokken", zegt Alain Verstrepen van de Federale Wegpolitie.

De hulpdiensten zijn lange tijd bezig geweest om de gekantelde vrachtwagen te takelen en het wegdek schoon te maken. De hinder duurde dan ook enkele uren. 

Automobilisten richting Brussel werd aangeraden om de A12 te nemen. Bestuurders die vanuit Gent naar Hasselt wilden en vice versa konden best omrijden via Brussel.

Videospeler inladen...

Meest gelezen