Jani Kazaltzis overleeft ternauwernood zware infectie na trekken van wijsheidstanden: "Ik doe nooit nog een facelift"

Jani Kazaltzis heeft deze zomer een zware en bijna fatale infectie aan de longen en het hart opgelopen als gevolg van complicaties na het trekken van 2 wijsheidstanden. Dat zegt de modegoeroe in "Het zomert" op Eén. "De artsen vertelden mijn vriend dat de kans groot was dat het zou fout lopen."

2 wijsheidstanden laten trekken en bijna aan de gevolgen van die ingreep overlijden: het is Jani Kazaltzis afgelopen zomer overkomen. In "Het zomert" met Bruno Wyndaele op Eén doet hij vanavond zijn verhaal.

"Ik had verlof en ik maakte daarvan gebruik om mijn 2 overgebleven wijsheidstanden chirurgisch te laten trekken in het ziekenhuis", zegt hij. "Dezelfde dag mocht ik naar huis. Ik had veel pijn, maar ik durfde dat niet te zeggen. Ik nam een pijnstiller en ik ging slapen"

Bed vol bloed

"Even later merkte ik dat mijn bed vol bloed hing. Mijn stem was verdwenen. Ik maakte mijn man wakker en schreef op een briefje dat hij me naar het ziekenhuis moest brengen. Ik kon niet meer praten. Hij was helemaal in paniek."

"In het ziekenhuis heeft de dokter mij meteen weer geopereerd. Er zat een bacterie in de wonde. Na die 2e operatie bleef mijn kaak opzwellen. Ik kreeg antibiotica, maar ik voelde dat die niet echt werkte."

Oog van de naald

"2 dagen later mocht ik weer naar huis, maar na amper 1 uur ben ik naar een ander ziekenhuis getrokken. Daar hebben ze me opnieuw onmiddellijk geopereerd. Het was heel serieus, het ging om een heel zware bacterie die naar mijn longen en mijn hart trok."

"Het kon fataal zijn geweest. Eigenlijk ben ik door het oog van de naald gekropen. De artsen hadden mijn vriend verteld dat de kans groot was dat het zou fout lopen."

Facelift

Intussen is Kazaltzis aan de beterhand, maar de schrik voor operaties blijft groot. "Ik weet nu wat de gevolgen kunnen zijn van een operatie. Geen enkele operatie is klein, altijd kan wel iets fout lopen. Ik doe nooit meer een facelift."

Meest gelezen