Video player inladen...

Jongen excuseert zich voor racistisch gezang op Pukkelpop: "Geschrokken van mijn eigen gedrag"

Een van de jongens die te zien zijn in de video waarin enkele jongeren "handjes kappen, de Congo is van ons" zingen, heeft zich in een mail aan de pers geëxcuseerd. "Tot mijn grote spijt ben ik een van de jongeren die het bewuste liedje meezingt. Ik ben enorm geschrokken van mijn eigen gedrag."

Gisteren dook er een filmpje op van een mogelijk racistisch incident tijdens het optreden van Kendrick Lamar op Pukkelpop. Op de beelden is te zien hoe enkele jongeren "handjes kappen, de Congo is van ons" zingen. 

Een van de jongens heeft nu via een mail aan de pers zijn excuses aangeboden. "Tot mijn grote spijt ben ik een van de jongeren die het bewuste liedje meezingt. Dit zonder nadenken en zonder enig besef van de inhoud van het lied en al geenszins van de gevoelens die het zou kunnen losweken bij de mensen die zich aangesproken voelen."

"Ik ben enorm geschrokken van mijn eigen gedrag en de ongenuanceerde reacties die dit via de (sociale) media teweegbracht. Het gedrag dat ik vertoond heb, strookt absoluut niet met de persoon die ik ben of wil zijn."

"In eerste instantie wil ik me dan ook excuseren aan iedereen die zich aangevallen voelt en in het bijzonder aan de twee dames die dit terecht gemeld hebben als onaanvaardbaar. Ik was evenwel niet betrokken bij de klachten die de betrokkenen hebben over ongepast gedrag of benadering door andere aanwezigen bij het optreden. Ik heb enkel stomweg zitten meezingen zonder te beseffen hoe hierdoor mensen gekwetst werden."

Het parket van Limburg is een onderzoek gestart naar het incident. 

Meest gelezen