Koperdraad gestolen langs spoor tussen Koksijde en De Panne

Vanmorgen hebben dieven maar liefst twee kilometer aan koperdraad gestolen. Dat gebeurde langs het spoor tussen de stations van Koksijde en De Panne.

Spoorbeheerder Infrabel kreeg een melding dat er iets niet klopte. Toen de arbeiders ter plekke gingen, zagen ze dat er koperen kabels waren verdwenen. Dat had zware gevolgen kunnen hebben omdat die kabels de slagbomen van stroom voorzien. Uiteindelijk viel de hinder mee: één trein had ongeveer 35 minuten vertraging, maar alle andere treinen konden wel doorrijden.

Onderzoek

De spoorwegpolitie is een onderzoek gestart om de daders op te sporen. Het aantal koperdiefstallen in ons land is dit jaar sterk gestegen. Vorig jaar waren er in België bijna 70 koperdiefstallen op het spoor. En in de afgelopen zes maanden van dit jaar is dat cijfer al overschreden. Het merendeel van de diefstallen gebeurde wel in Wallonië.

Meest gelezen