Luiks parket opent onderzoek naar mogelijk homofobe uitspraken van PS-Schepen

Het parket in Luik is een onderzoek gestart naar de mogelijke homofobe uitspraken van Henri Huygen (PS). Dit weekend nam Huygen ontslag als schepen voor Gelijke Kansen in Ans na beschuldigingen van homofobe uitspraken. Huygen trekt zich ook terug als kandidaat voor de PS bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.

Tijdens een feest zou Henri Huygen (PS) vrouwelijke danspasjes hebben uitgevoerd naast een tafel waaraan enkele MR-verkozenen zaten. Hij zou op dat moment gezegd hebben "dat men dit bij de MR gewoon is". Daarmee zou hij gealludeerd hebben op de seksuele geaardheid van MR-collega en eerste schepen Thomas Cialone, die zelf niet aanwezig was. 

Daarop onstond een discussie en Huygen zou vervolgens nog een stapje verder zijn gegaan door te stellen dat "relaties tussen mannen onnatuurlijk zijn". Enige tijd later sprak de socialistische politicus ook Cialone zelf aan en herhaalde volgens verschillende bronnen zijn eerdere uitlatingen. 

Henri Huygen was aan de slag als schepen voor Gelijke Kansen in Ans, in de provincie Luik, en zou bij de komende verkiezingen voor de gemeenteraad vijfde op de PS-lijst staan. Maar hij heeft zich nu teruggetrokken als kandidaat. 

Meest gelezen