Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meer dan 300.000 migranten hebben een baan in Duitsland, dat aantal stijgt snel

Terwijl Duitsland net een regeringscrisis over migratie achter de rug heeft, pakt de Duitse dienst voor arbeidsbemiddeling uit met positieve cijfers over migranten. Die vinden blijkbaar alsmaar sneller een baan.

In mei waren er in Duitsland meer dan 306.000 migranten officieel aan het werk. Dat zijn er 88.000 meer dan een jaar geleden. Het Bundesagentur für Arbeit (BA) reageert erg tevreden op die evolutie. Dat is beter dan verwacht en vooral jonge migranten vinden blijkbaar sneller een baan.

Toch blijft de Duitse taal vaak een hinderpaal om aan het werk te gaan. De meeste migranten kennen weliswaar wat Engels of Frans, maar geen Duits en op een jaar tijd kan je nauwelijks voldoende van die taal leren om efficiënt een baan te kunnen vinden. Daarom vraagt de BA dat er meer Duitse taalcursussen georganiseerd zouden worden.  

Mede daarom zijn er nu nog ongeveer 482.000 migranten werkzoekend in de Bondsrepubliek. In totaal wonen er daar ongeveer 1,5 miljoen migranten. De meesten daarvan komen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Iran, Pakistan, Somalië, Eritrea en Nigeria.

Meest gelezen