Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved

Melania Trump: "Sociale media kunnen vernietigend en schadelijk zijn bij foutief gebruik"

"Sociale media kunnen vernietigend en schadelijk zijn bij foutief gebruik." Dat zegt Melania Trump. De Amerikaanse first lady sprak op een conferentie over online pesten in de Amerikaanse staat Maryland. De toesprak viel samen met een aantal tweets van haar echtgenoot waarin hij John Brennan, voormalig hoofd van de CIA, de "slechtste CIA-directeur in de geschiedenis van het land" noemde.

"Laten we eerlijk zijn: de meeste kinderen zijn zich meer bewust van de voordelen en valkuilen van sociale media dan sommige volwassenen", zo opende first lady Melania Trump haar toespraak op de conferentie. "In de globale samenleving van vandaag zijn sociale media een onafscheidelijk deel van het leven van onze kinderen. Die kunnen gebruikt worden op vele positieve manieren, maar kunnen ook vernietigend en schadelijk zijn bij foutief gebruik."

Melania kondigde bij het begin van haar ambt aan de strijd tegen online pesten een van haar prioriteiten te willen maken, en voert nu de daad bij het woord: "Door te luisteren naar de ideeën en zorgen van kinderen, geloof ik dat volwassenen hen beter kunnen helpen om dit moeilijke onderwerp te navigeren." Zo wilt ze jongeren voorzien van de nodige informatie en hulpmiddelen om veilige online gewoonten op te bouwen.

De toespraak viel, enigszins ongelukkig, samen met een aantal tweets van haar echtgenoot Donald waarin hij zich negatief uitlaat over voormalig CIA-hoofd John Brennan. Zo noemde hij de man onder andere de "slechtste CIA-directeur die het land ooit gekend heeft" en een "politieke verrader".

Meest gelezen