AP

#MeToo-gezicht Asia Argento ontkent beschuldigingen van seksuele intimidatie

De Italiaanse actrice Asia Argento ontkent in een statement de beschuldigingen van seksuele intimidatie die The New York Times zondag onthulde. Ze wordt beschuldigd van aanranding van een jonge acteur Jimmy Bennett, die ze vervolgens zou betaald hebben om te zwijgen.

Afgelopen zondag pakte The New York Times uit met het verhaal dat actrice Asia Argento 330.000 euro zou betaald hebben aan collega Jimmy Bennett die door haar zou zijn aangerand toen hij 17 jaar oud was.

De beschuldigingen waren opmerkelijk aangezien Argento een van de voortrekkers van de #MeToo-beweging werd nadat ze Harvey Weinstein als een van de eerste beschuldigde.

Ik ben geshockeerd en gekwetst door het lezen van dit valse nieuws. Ik heb nooit een seksuele relatie gehad met Bennett

Asia Argento, actrice

Na twee dagen van radiostilte reageert Argento nu voor het eerst op de beschuldigingen in een statement. De actrice geeft toe dat ze een jarenlange vriendschap had met Bennett maar ontkent dat ze ooit een seksuele relatie hadden. "Ik ben geshockeerd en gekwetst door het lezen van dit valse nieuws. Ik heb nooit een seksuele relatie gehad met Bennett." aldus de actrice.

Volgens haar eiste Bennett geld van haar toen die financiële problemen had en gerechtelijke stappen ondernam tegen zijn eigen familie om een schadevergoeding te eisen.

Hij zou haar hebben afgeperst omdat hij wist dat haar vriend, de onlangs overleden kok Anthony Bourdain, welgesteld was en als publiek figuur een reputatie hoog te houden had. Bourdain zou daarop beslist hebben om de som te betalen. 

Argento spreekt van een "opeenvolging aan ontwikkelingen en gebeurtenissen in haar leven die haar verdrietig maken." Ze laat verder weten te bekijken welke verdere stappen ze zal zetten om zichzelf te beschermen.

Meest gelezen