Videospeler inladen...

Raketaanvallen in Afghaanse hoofdstad Kaboel zijn beëindigd: aanvallers gedood of opgepakt

Vanochtend hebben twee gewapende groepen mortiergranaten en raketten afgevuurd op doelwitten in Kaboel. Het leger zou vijf aanvallers hebben gedood. Terreurgroep IS heeft de aanvallen opgeëist.

Volgens het Afghaanse leger werden de aanvallen uitgevoerd door negen terroristen van op twee plaatsen in de hoofdstad Kaboel. Ze vuurden onder meer raketten af tegen het presidentiële paleis, op het ogenblik dat president Ashraf Ghani daar een toespraak hield voor het islamitische Offerfeest.

In de loop van de dag heeft het Afghaanse leger de twee mortiernesten opgeruimd. Vier aanvallers zouden gedood zijn, vijf anderen zouden gevangen genomen zijn.

Het is nog niet duidelijk wie de aanvallen heeft uitgevoerd. Aanvankelijk legde de politie de schuld bij de talibanrebellen, maar nadien heeft de terreurgroep IS de aanslagen opgeëist.

De voorbije weken is het geweld in Afghanistan flink opgelaaid met aanvallen van de taliban in de provinciehoofdstad Ghazni en op militaire bases in het noorden van Afghanistan. De taliban willen zo bewijzen dat ze ook buiten hun traditionele Pashtun-stamgebied aanvallen kunnen uitvoeren. Sinds begin dit jaar zouden er in Afghanistan al 1.600 doden zijn gevallen bij geweld. De taliban zouden met de aanvallen hun positie willen versterken met het oog op komende onderhandelingen.

 

Meest gelezen