Videospeler inladen...

Bestuurder dodelijk ongeval Sint-Niklaas had geen geldig rijbewijs 

De bestuurder die het dodelijke ongeval in Sint-Niklaas veroorzaakte had geen geldig rijbewijs. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Gisteren kwam bij het zware ongeval een meisje van 5 om het leven. Haar zus van 8 en haar moeder verkeren nog in kritieke toestand. De bestuurder van de auto is intussen aangehouden. 

Na het dodelijke ongeval van gisteren in Sint-Niklaas konden uiteindelijk drie inzittenden opgepakt worden. De bestuurder vluchtte in eerste instantie te voet weg, maar keerde kort daarna terug. "Het is een 21-jarige man uit Sint-Niklaas. Hij is aangehouden op verdenking van onopzettelijke doding, onopzettelijke slagen en verwondingen, sturen zonder geldig rijbewijs en vluchtmisdrijf", zegt Julie Van Hoorebeke van het parket. Volgens de eerste vaststellingen ligt overdreven snelheid aan de basis van het ongeval.

Er zaten ook twee andere mensen in het voertuig. Een 24-jarige vrouwelijke passagier raakte zwaargewond, zij werd door de andere passagier naar het ziekenhuis gebracht. Ook zij werden opgepakt, maar na verhoor weer vrijgelaten.

Er wordt ook nog onderzocht of ze iets te maken hebben met een ongeval eerder op de dag.

Twee inzittenden waren allesbehalve onbekenden voor het gerecht. Ze waren bekend voor drugsfeiten en verkeersinbreuken. 

Bij het ongeval kwam een vijfjarig meisje om het leven. Ook de moeder en een tweede kind van acht raakten zwaargewond. Zij verkeren nog in kritieke toestand.

Bekijk hier het item uit het Journaal van 13 uur

Videospeler inladen...

Meest gelezen