BRUZZ

Voedselagentschap laat twee ribbetjesrestaurants van keten Amadeus sluiten

Het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) laat twee restaurants van de bekende ribbetjesketen Amadeus, in Brussel en Kruishoutem, sluiten. Bij verschillende controles waren er problemen met de hygiëne vastgesteld. 

"Heel concreet gaat het over roosters die onvoldoende waren schoongemaakt of muren die beschadigd zijn", zegt Dorien Van Geert van het FAVV. Uit verschillende controles was gebleken dat de oplossingen van de zaakvoerder telkens tijdelijk waren en dat de situatie op lange termijn ongewijzigd bleef. 

Het FAVV benadrukt wel dat er geen onmiddellijk gevaar was voor de voedselveiligheid, "maar in de toekomst kon die voedselveiligheid niet worden verzekerd", zegt Van Geert. Daarom werd besloten om de toelating van de restaurants in te trekken. Als de zaakvoerder opnieuw zijn restaurant wenst te openen, zal hij een nieuwe toelating moeten aanvragen bij het FAVV die die aanvraag zal evalueren. Pas daarna kan de zaak weer opengaan.   

Meest gelezen