Wordt vijver in stadspark van Aalst een buitenzwembad?

In Aalst is er al lang een vraag naar een buitenzwembad. Dat sneuvelde in de renovatieplannen voor het stadszwembad. Nu is er toch een interessante locatie gevonden. Firma De Nul onderzocht de haalbaarheid en diende een voorstel in bij het stadsbestuur.

De vijver in het stadspark in Aalst kan een buitenzwembad worden. Dat heeft firma De Nul onderzocht. Er zouden technisch weinig ingrepen moeten gebeuren om een deel van de Spiegelvijver zwemklaar te maken. En, ook de waterkwaliteit zou snel in orde kunnen zijn als er enkele filters worden geplaatst. De Nul is op dit moment bezig met een theaterproductie aan de Spiegelvijver, het is in die context dat de firma de haalbaarheid van de vijver als zwemlocatie kan inschatten.

Commotie over buitenbad

Een zwemvijver zou tegemoet komen aan de grote vraag in Aalst naar een buitenzwembad. Dat zou er eerder komen vlakbij het huidige zwembad dat binnen twee jaar grondig gerenoveerd en uitgebouwd worden. Maar, uiteindelijk sneuvelde het buitenbad in de plannen na bezwaren van buurtbewoners. Er waren onder meer ernstige vragen rond de mobiliteit. Het schrappen van het buitenbad zorgde voor veel commotie in Aalst. Sommige inwoners vonden dat de stad gezwicht was voor een handvol inwoners van de residentiële wijk in de buurt van het zwembad. De stad ontkende dat steeds met klem en beloofde ook andere pistes voor een buitenzwembad te onderzoeken. 

Bijkomend onderzoek nodig 

Schepen Caroline Verdoodt (N-VA) is enthousiast over het idee maar wil niet over één nacht ijs gaan: "Ik vind het letterlijk en figuurlijk een verfrissend idee maar ik beslis daar natuurlijk niet alleen over. Er moeten ook nog zaken onderzocht worden. Zo is het park op dit moment officieel geen recreatiezone, ook dat moet dan veranderen. Maar, ik geef toe dat de parklocatie heel interessant is. We gaan het eens grondig bekijken."

Meest gelezen