Zinkgat in Zussen bij Riemst gedicht

In Zussen bij Riemst is het gat in de Monseigneur Trudo Jansstraat opgevuld. Maar er mag nog altijd geen verkeer door de straat omdat dat nog te gevaarlijk is.

Het is intussen anderhalve week geleden dat vijf huizen in Zussen beschadigd werden door de instorting. Er kon nog maar één gezin terugkeren naar hun huis. Morgen wordt de kelder van één van de andere woningen opgevuld met een mengeling van zand en cement of beton. Daarna worden de drie huizen aan de overkant van de straat aangepakt.  

Bodemloze put

De straat is wel al hersteld. "Ze hebben de hele voormiddag af en aan gereden met vrachtwagens", vertelt buurtbewoonster Bertha Vanheetveld. "Als er een vrachtwagen gelost was, dan zag je niet eens dat er iets bijgekomen was. Zo'n groot gat was het. Dan vraag je je toch af: waar is dat allemaal naartoe gegaan?"

Meest gelezen