55-jarige verdachte 20 jaar oude moordzaak meteen op Most Wanted-lijst Europol

De 55-jarige verdachte in de 20 jaar oude moordzaak is al meteen op de Most Wanted-lijst van Europol gezet. Vanmorgen raakten bekend dat de speurders een verdachte hebben van de moord op de 11-jarige Nicky Verstappen. Maar waar hij is, dat weet de politie niet. 

De moord op de 11-jarige Nicky Verstappen houdt Nederland al 20 jaar in de ban. En nu is er een doorbraak. Na een grootschalig DNA-onderzoek kon de 55-jarige Jos Brech geïdentificeerd worden als verdachte. Zijn DNA komt overeen met het DNA-spoor dat op de kledij van het slachtoffer gevonden werd en zijn naam kwam ook al voor in het moorddossier, hij dwaalde in 1998 rond op de vindplaats van het lichaam "als toevallige passant". 

De politie gaf nog enkele details over hem: "In 1998 was hij 35 jaar. Hij was actief bij de scouting en heeft een tijdje in een peuterspeelzaal gewerkt. In 1985 kwam hij in beeld voor een zedenfeit, maar dat werd geseponeerd. De man heeft zich gespecialiseerd in bushcraft, manier om te overleven in de natuur."

Tot zover het goede nieuws. Want Jos Brech is spoorloos. In oktober 2017 vertrok hij naar het buitenland en sinds februari heeft niemand nog iets van hem gehoord. Een maand later werd hij door zijn familie als vermist opgegeven. Zijn laatste bekende verblijfplaats is een chalet in de Vogezen, in Frankrijk. "We gaan ervan uit dat hij nog in leven is", vertelden de speurders vanmorgen tijden de persconferentie. "En we speuren hem actief op, zowel nationaal als internationaal."

Nu heeft ook de Europese politiedienst Europol Brech op de Most Wanted-lijst gezet. Hij wordt gezocht voor moord en doodslag en zware mishandeling. 

Meest gelezen