Kurt Desplenter

Baggeraar Jan De Nul duikt op in Argentijns corruptieschandaal

De baggerfirma Jan De Nul wordt genoemd in een corruptieschandaal in Argentinië. De CEO van een partnerbedrijf van de baggeraar zou steekpenningen hebben uitgedeeld. Jan De Nul laat weten dat er geen aanhoudingen of dagvaardingen zijn geweest van hun personeel.

Het smeergeld zou zijn betaald voor een project op de Paranà-rivier in Argentinië. Jan De Nul werkt voor dat project samen met het bedrijf Emepa. Het is de CEO van dat bedrijf die nu in opspraak is gekomen. De steekpenningen zouden zijn betaald om een verlenging van het contract te forceren. De verlenging moest trouwens goedgekeurd worden door de toenmalige presidente Cristina de Kirchner in 2010.

Jan De Nul laat in een mededeling weten dat hun personeel niet in opspraak is gekomen. "Jan De Nul bevestigt dat de CEO van onze partner Emepa, Gabriel Romero, en één van zijn directeuren, werden ondervraagd door de politie, en dat er een huiszoeking is geweest in kantoren in Buenos Aires. Er zijn geen aanhoudingen of dagvaardingen geweest van medewerkers van Jan De Nul."

Jan De Nul betreurt dat een van zijn partners op deze manier in opspraak is gekomen. Het bedrijf zal zijn volledige medewerking verlenen mochten er vragen komen van het Argentijnse gerecht, klinkt het nog. De CEO en de directeur die in opspraak zijn gekomen, hebben zich teruggetrokken als bestuurder uit het consortium.

Meest gelezen