Bart Heynderickx is de nieuwe belleman van Temse

Bart Heynderickx volgt Gerard Vercauteren op als belleman in Temse. Gerard overleed op 11 november vorig jaar en blijft herinnerd in een reus die zaterdag wordt gedoopt en ingeschreven in het bevolkingsregister. Tegelijk wordt zijn opvolger en de nieuwe belleman voorgesteld.

Bart Heynderickx werd geboren in Sleidinge op 10 december 1962, maar bracht zijn jeugdjaren door in Moerbeke. Na zijn huwelijk vestigde hij zich in Temse. Sinds hij in Temse woont, is Bart steeds meer met de Scheldegemeente vergroeid. Hij is een vaste waarde op feestelijkheden en evenementen, in het bijzonder bij het carnaval: zoon Jarne was jeugdprins, zoon Bram jeugdkeizer. Zijn deelname aan Temses gemeenschapsleven mondde twee jaar geleden uit in zijn toetreding tot het bestuur van Toerisme Temse.

Bart heeft grote belangstelling voor toerisme, cultuur en folklore, domeinen die raakpunten hebben met de opdracht van een hedendaagse belleman. Bovendien heeft hij grote bewondering voor zijn voorganger, belleman Gerard Vercauteren: diens inzet, bezieling, présence, alomtegenwoordigheid heeft hem geïnspireerd om belleman te worden.

"Ik doe zaterdag mijn eerste roep. Op de trappen van de dekenale kerk. En ja, ik ben zenuwachtig. Maar 't zal wel lukken". De nieuwe belleman was een goede vriend van Gerard Vercauteren. De bel waarmee hij uitrukt, is door Gerard aan hem overgedragen en ook meerdere kentekens op zijn kostuum zijn afkomstig van Gerard. Op de foto: de nieuwe belleman met toerismeschepen De Graeve, burgemeester De Ryck en Toerisme-voorzitter Rita Heerwegh.

Meest gelezen