Cher: "Op 40 te oud en niet sexy genoeg voor een rol? Dat pikte ik niet!"

Ze mag intussen een duizelingwekkende carrière achter de rug hebben, voor zangeres en actrice Cher liep het ook niet altijd van een leien dakje. Ook al had ze midden jaren 80 al een Oscarnominatie op zak, dat betekende niet dat de rollen die ze wilde haar sowieso werden aangeboden. Dat ervoer ze aan den lijve op het moment dat ze net 40 geworden was. Hoe graag ze ook een rol wilde in "The witches of Eastwick", regisseur George Miller had zo zijn eigen redenen om haar aanvankelijk af te wijzen.

Cher, intussen 72, op celebritywebsite Hollywood Reporter: "Ik keek er in 1986 helemaal niet naar uit om 40 te worden. Maar na een geweldig verjaardagsfeest veranderde dat. Ik ging slapen en droomde heerlijke gedachten bij het feit dat ik nu 40 was. Veertig worden voelde plots goed aan. Het zou nog beter worden met al die films waarin ik nog zou kunnen meespelen. Ik was zo gelukkig op dat moment."

"Maar de volgende ochtend ging de telefoon en een mannelijke stem zei: "Hallo Cher, ik ben het, George Miller." Hij was de regisseur van "The witches of Eastwick". Hij zei: "Ik wilde je even opbellen om te zeggen dat je toch niet geschikt bent voor mijn film. Jack Nicholson (die de mannelijke hoofdrol in de film zou spelen, nvdr) en ikzelf vinden je te oud en ook niet sexy genoeg." Tja, goeiemorgen leeftijd 40!"

Miller was meedogenloos

"Tranen bengelden vervolgens over de wangen van mijn oude gezicht. Het was hartverscheurend. Ik wilde nochtans zo graag in die film meespelen. Normaal, als je iemand in Hollywood via de telefoon beledigd hebt, dan leg je neer. Maar Miller bleef maar doorgaan met zijn beledigingen. Alsof hij alles wilde zeggen: "Ik vind de manier waarop je loopt niet leuk. En ook niet hoe je praat. Ik hou niet van de kleur van je haren. En van je ogen." Miller was meedogenloos."

"Uiteindelijk had ik zoiets van: oké, weet het volgende! En ik heb alles gezegd wat toen in me opkwam. Zoals "Ik ben niet zomaar een onbekend iemand. Ik heb al een nominatie voor een Oscar op zak voor "Silkwood". En een prijs behaald op het filmfestival van Cannes voor "Mask". Dus, salut en de kost!"

Miller was blijkbaar zo onder de indruk van Chers tirade dat hij haar alsnog een rol in zijn film aanbood.  "The witches of Eastwick”, met naast Cher onder meer Susan Sarandon en Michelle Pfeiffer,  sleepte uiteindelijk 2 nominaties voor een Oscar in de wacht.

Meest gelezen