"Duyster" keert eenmalig terug op Leffingeleuren

"Duyster" komt eenmalig opnieuw tot leven tijdens de komende editie van Leffingeleuren. Dat meldt Studio Brussel. Met enkele sessies en een concert proberen Ayco Duyster en Eppo Janssen de geest van het radioprogramma in de kerk van Leffinge op te wekken.

Ruim 3 jaar nadat een einde is gekomen aan "Duyster" staat het iconische radioprogramma dat jarenlang op zondagavond op Studio Brussel was te horen eenmalig uit zijn as op.

In het kader van Leffingeleuren palmen Ayco Duyster en Eppo Janssen op 15 september de kerk van Leffinge in West-Vlaanderen in voor een unieke herneming onder de noemer "Duyster.live".

Om 17.30 uur beginnen de presentatoren eraan. Ze ontvangen onder meer Bram Vanparys van The Bony King of Nowhere (18 uur), Bert Dockx (18.45 uur) en Hilary Woods (19.30 uur) die elk een sessie van ongeveer 20 minuten spelen. Tussendoor zijn platen te horen die regelmatig in het programma opdoken of sindsdien hadden kunnen opduiken.

Even over 20 uur volgt een heus concert van Will Samson uit het Verenigd Koninkrijk. Dat duurt tot 21 uur.

Enkel wie een ticket voor Leffingeleuren heeft, mag en kan "Duyster.live" aanhoren want Studio Brussel zendt het gebeuren niet rechtstreeks uit op de radio. De organisatie van Leffingeleuren neemt de sessies en het concert wel op om ze tot filmpjes te verwerken.

Herbeluister: de woorden waarmee Ayco Duyster de allerlaatste aflevering van "Duyster" op 21 juni 2015 afsloot

Meest gelezen