Videospeler inladen...

Tram- en busverkeer tussen Antwerpen Linker- en Rechteroever hervat na ongeval met tram

In Antwerpen heeft het tramverkeer tussen Linker- en Rechteroever vanavond 3 uur stilgelegen na een ongeval met een tram. Een auto was op de Blancefloerlaan heel kort voor een tram van De Lijn afgedraaid, waardoor de tram op de Nederlandse auto is ingereden en ontspoord. De tramchauffeur en de autobestuurder raakten gewond. Sinds 21.30 uur is er weer tramverkeer mogelijk tussen Linker- en Rechteroever.

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur. De bestuurder van de auto moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd, net als de bestuurder van de tram, met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. 

De Lijn legde 5 pendelbussen in om de reizigers op hun bestemming te brengen. Het verkeer in Antwerpen verliep moeilijk deze avond. De Waaslandtunnel was geen alternatief om van de ene oever naar de andere te geraken, want was sinds 20 uur afgesloten voor onderhoudswerken. Al het wegverkeer moest dus door de Kennedytunnel en over de Antwerpse ring. Daar was het de hele avond erg druk. Het verkeer in de richting van Nederland verliep erg moeizaam.

Meest gelezen