"Gelukkig was ik op het juiste moment op de juiste plaats"

Het was opletten geblazen in deze drukke straat vol verkeer midden vorige week in de Filipijnse hoofdstad Manilla. Niet alleen voor de fietsers, motorrijders en autobestuurders, maar ook voor een klein poesje dat willens nillens op de weg geraakt was. Net voor het dier overreden dreigde te worden, werd de poes opgemerkt door Christian Crehencia. Die maande een autobestuurder onmiddellijk aan te stoppen met rijden. De 30-jarige Crehencia ontfermde zich vervolgens over het dier.

Nadat hij het poesje terug aan de kant gezet had, bleek het dier niet zomaar daar te willen blijven. Crehencia besliste dan maar om het mee naar huis te nemen. De "reddingsoperatie" werd door Crehencia op beeld vastgelegd via een cameraatje op zijn helm. 

Crehencia op nieuwswebsite Unilad: "Ik ben blij dat ik op het juiste moment op de juiste plaats was, toen deze poes hulp nodig had. Ik merkte haar op toen ze nauwelijks enkele centimeters verwijderd was van de wielen van een auto. Mocht ik haar niet hebben opgemerkt, dan zou ze dit niet overleefd hebben."

"Ik zou haar graag zelf gehouden hebben. Maar omdat ik pas vader geworden ben en de baby allergisch reageert op dierenvachten, heb ik besloten ze aan een buurman te geven. Daar ga ik nu regelmatig kijken om te zien hoe het dier het stelt."

De poes kreeg intussen de naam Baby.

Meest gelezen