Christophe Ketels / COMPAGNIE GAGARINE

Liam en Emma zijn de meest populaire namen bij pasgeborenen

Vorig jaar kregen 570 pasgeboren jongens in ons land de naam Liam. Die naam komt voor het eerst bovenaan de lijst. Emma is ondertussen al 15 jaar de populairste naam bij de Belgische meisjes, er werden vorig jaar meer dan 630 Emma's geboren.

De top drie bij de jongens wordt aangevuld met Adam op de tweede plaats, en Arthur op de derde plaats. Opvallend: Louis en Lucas, twee namen die de afgelopen jaren vaak de eerste plaats met elkaar wisselden, komen dit jaar niet voor in de top 3.

Bij de meisjes blijft Emma dus onverstoorbaar op de troon als populairste voornaam. Daarna volgen Olivia en Louise in de top 3.

Er zijn wel verschillen per regio. In Vlaanderen gaat de eerste plaats bij de meisjes naar Louise, daarna volgen Mila en Emma. Bij de jongens komt Liam als eerste, voor Noah en Lucas.

In Wallonië staat bij de meisjesnamen Emma bovenaan, voor Olivia en Léa. Bij de jongens is Gabriel de populairste voornaam, voor Hugo en Louis.
In Brussel is Lina de populairste meisjesnaam, voor Sofia en Nour. De populairste jongensnaam in Brussel is Adam, met Mohamed en Gabriel op plaats twee en drie.

 

 

Meest gelezen